Heart, liver???

18 Nov

Setiap orang bersama personaliti warna yang berbeza,

Yea sure, BLUE COLOUR… ME, MYSELF is a person who’re with blue type of personality. So today, I’d like to share some kinda things which seem goes to people who’re really in to this ‘blue’ type…

Org biru,

  • mudah terasa, (anytime boleh je kalau nak merajuk.. tapi,) 
  • pentingkan persahabatan, (boleh je kalau dah kecil hati tu terus tak tegur sapa.. Biru pentingkan persahabatan)
  •  mudah memaafkan, (sebab pentingkan persahabatan)
  •  bukan jenis pentingkan diri, (ramai lagi kawan lain boleh cari, tapi masih tetap mengalah dan beralah)
  •  mudah simpati, (mudah kasihan, mudah tersentuh, murah hati…)
  •  simpan dalam hati, (masalah orang lain lebih penting, sendiri punya nanti lah….)

Kalau orang lain(personaliti lain), “dah tak fikir lain, marah tetap marah!”, “orang lain menangis, apa aku kisah?!”, “fokus pada hidup kita dulu, takkan nak hidup kita susah pulak…”, dan sebagainya……

:: Kita mudahkan urusan orang, Allah mesti sayang kita =D

Image

p/s: pada yg rasa dia biru tapi tak sama, anggap je la ini ‘biru’ versi saya.. =)

Advertisements

4 Responses to “Heart, liver???”

  1. kelip kelip December 22, 2012 at 3:53 pm #

    camne kalau aku rase aku nie dimana2 ? kadang aku rase aku suke putih, biru, oren, merah, coklat. tu kecelaruan personaliti ke hape ?

    • firdausazman January 16, 2013 at 4:27 pm #

      hehee.. u need to take the ‘exam’ to know which one of those colours is your major personality.. Basically ada 4 warna je; Emas(disiplin), hijau(intelektual), biru(heart feeling, =P), n jingga( spontaneous, dont really cares on anything~)

  2. mayam September 22, 2013 at 2:12 pm #

    eh eh..haha..jmpe blog fasi ! .
    nak cari pasal sepupu jmpe fasi..perghh~~
    tapi nye…cemana nak amek exam uh??..nak jugak ah. 😀 😀
    btw..ni post tahun bila nih?.terjumpa,baru baca,,kishh~

Trackbacks/Pingbacks

  1. Oh My Friends « understandingpeople - January 11, 2013

    […] I’m a blue type person. So possibly can say that this type of person is easily to feel ( as we called it) […]

Comment here--->>>

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: